Escola de Laribal – Olga Vázquez

Escola de Laribal – Olga Vázquez

Dissecció d’un matí de dibuix del natural als Jardins Laribal amb el grup del Taller. Tema de treball: els arbres.

Primer contacte, primeres sortides de camp, un plaer arribar a aquest moment en què l’evolució personal permet valorar aquesta oportunitat, traspassar la barrera de les quatre parets i llençar-se a reflexar el decorat que ens envolta amb il.lusió renovada.
Veure com tothom explora i es reparteix pel parc buscant el seu espai.
Aprendre a observar, a aturar-se, a descobrir pas a pas l’objecte del nostre propòsit.
Modificar la nostra percepció del que creiem veure i del que ens mostra la realitat.
Recórrer pausadament la geografia dels arbres, oblidar-se del temps, corregir classificacions visuals i cerebrals i llençar-se a dibuixar sobre el paper, a modificar aquest espai blanc i tractar-lo de tu per aconseguir integrar l’element natural i arribar a captar tot allò que ens transmet.
No és una tasca fàcil quan estàs començant a barallar-te amb el món en color: ombres, llums, foscor, parts més destacables, volum, cel, preguntes, fulles, escorça, espais negatius, consultes a Iván (bons consells i ensenyaments objectius), monocromies, anàlegs, dispersió de sintonia, silencis.
Però és molt gratificant quan l’entorn t’ofereix una sèrie de possibilitats infinites com son aquests fantàstics Jardins de Laribal, font d’inspiració secreta d’uns pocs barcelonins i qui sap de quanta gent de temps passats.
El millor de la jornada després de l’experiència personal positiva al cent per cent és també compartir el resultat del treball  amb altres veritables artistes, les diferents maneres de crear un bosc de mirades.
Gaudir del contingut tècnic dels treballs i apropar-se a la percepció estètica de cadascun dels dibuixos, de cadascun dels nostres mons.
I encara que tot això pugui ser massa retòric o massa circumstancial, no deixa de ser un d’aquells moments, d’aquelles situacions excepcionals que recordarem alguna vegada observant un paisatge, amb un quadern, un llapís entre les mans, asseguts sota l’ombra d’un d’aquests imponents personatges naturals, que a vegades ens parlen.
Olga Vázquez

El museo imaginario de El Visor

En esta sala del museo imaginario de El Visor conviven y dialogan pinturas de árboles realizadas por pintores de nuestro taller y obras de artistas de todas las épocas.

ESCOLA LARIBAL