Exposición 17 de Junio, nuevos nombre, web y blog

Le pedimos a una de las participantes de la expo (Anna Hernández) que hiciera una pequeña crónica de la misma. Ésta es su visión, los invitamos a que participen y opinen.
El Visor

PETITA CRÒNICA DE L’EXPOSICIÓ PRIMERS QUADRES….AMB SORPRESES

El passat divendres dia 17. i durant tot aquell cap de setmana de juny es va poder veure al Taller l’exposició dels primers treballs en pintura dels alumnes. L’exposició mostrava tres exercicis diferents : Del “figuratiu a l’abstracte” i les “primeres” i “segones” pintures.
Els exercicis del “figuratiu al abstracte” en general de petit format, es mostraven situats, en la major part, en els passadissos del taller. El material emprat era el oli al aigua aplicat sobre un suport de cartró i el motiu partia d’un anterior exercici realitzat per cada alumne sobre l’estudi d’objectes, com una planta, una bossa de paper o unes sabates, realitzat de forma “realista” en carbó prensat o carbonet. Cada ú va escollir un fragment del seu exercici anterior i amb aquesta base vam començar un procés imaginatiu i creatiu mitjançant la transformació, estilització i deformació de l’ imatge inicial i amb una composició i una utilització del color estudiada. Va ser molt interessant veure, al costat de l’obra, la reproducció del treball inicial on quedava senyalat el fragment del qual va sorgir l’abstracció. L’observació d’aquestes petites obres fresques i originals, portava a imaginar el recorregut que l’artista havia realitzat per transformar un fragment d’una imatge “realista” en una obra independent, per si sola suggerent i amb vida pròpia.
Repartides entre les dues sales del taller també es podien veure els exercicis de “primers” i “segons” quadres dels alumnes. Aquest, realitzats en pintura acrílica sobre tela, es presentaven en un format més gran. En aquest cas cada obra va sorgir de l’ investigació visual d’una flor o una planta, en el que es va escollir la composició, s’estudià els seus volums, formes, llums i foscors i es va experimentar en diferents harmonies de colors en un procés en el que l’alumne persegueix el donar una identitat singular a la seva obra.
En els “primers” quadres es treballa la fossa, és a dir el traspàs d’un color a un altre a través del degradat suau utilitzant normalment pinzellades llargues. Quan l’alumne realitza la “segona” obra es treballa amb una paleta de colors més amplia i la pintura s’aplica sobre la tela amb pinzellades en general més curtes on els colors es sobreposen i comparteixen interès, un al costat de l’altre, buscant les llums, les formes i els volums desitjats.
……Ara venen les sorpreses. El dia de l’ inauguració, el Marcelo va aprofitar per anunciar dues novetats. Després de molts anys “ vivint sense nom” i després d’una tria exhaustiva i acurada de propostes, és va fer públic que a partir d’aquell moment EL VISOR seria el nom “oficial” del taller.
Un altre gran novetat va ser l’anunci de l’estrena d’una nova pàgina web. Aquesta web d’ EL VISOR, http://www.elvisortaller.com realitzada per ? i l’Iván Sanjuás és una nova eina per informar de l’evolució del taller i de les seves activitats. També es va animar a tots els alumnes a participar, a través d’un blog inclòs a la pàgina, aportant observacions, suggerències i crítiques.

Anna Hernández